Molinók és a MŰVÉSZET

2011.08.01. 08:35

Köszönet

Szentendre Város nevében köszönetet mondunk Bráda Tibornak és a többi magyar festőművésznek, akik rendelkezésünkre bocsátották értékes műveikből készült molinókat, melyeket az építkezést körbekerítő paravánokra helyeztünk fel a belvárosi rehabilitáció idejére. A molinók korábban a Magyar Festészet Napja alkalmából Budapest utcáit díszítették.
                                Juhász Károly
                                művészeti vezető
                                Szentendrei Kulturális Kft.

(Megjelent: a Szentendre és Vidéke XXV Évf. 25. szám 2011. július 22.)


A molinó-leszedés művészete - akció a Fő téren
2011. Július 22. péntek, 14.00 – 14.15, Fő tér, Szentendre

 

    Az akció során leszedtük a Fő téri építkezést elkerítő paravánt borító 5 darab festményről készült molinót, amelyeket  sértetlenül, gondosan összehajtva, a molinókat kihelyező Szentendrei Kulturális Kft. portáján leadtunk.
     A molinókat az Újbudai Önkormányzat készítette 4 évvel ezelőtt, az akkor
lezajlott Festészet Napja alkalmából 800 000 Ft-ért: tematikájában tehát semmilyen módon nem illeszkedik sem a Fő térhez, sem Szentendréhez; méretét tekintve sem, hiszen a festmények legfelső része nem látható.
        A Kulturális Kft. a molinók kihelyezését a Művészeti Tanács illetve minden egyéb szakmai testülettel való egyeztetés nélkül tette. Történt mindez a „Festők városának” nevezett „ékszerdobozban”, a város legemblematikusabb pontján, egy a művészek és a városvezetés közt, több mint két éve tartó párbeszéd-próbálkozást követően.
        Úgy gondoltuk, hogy ennek a Szentendre számára méltatlan állapotnak egyetlen lehetséges megoldása az, ha a művészek a molinó-leszedés művészetét gyakorolják. Az akció lezajlása után számtalan művész és művészet iránt elkötelezett ember fejezte ki egyetértését a lezajlott
eseménnyel kapcsolatban.

Vincze Ottó és Vinkler Zsuzsi képzőművészek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamp.blog.hu/api/trackback/id/tr593115981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása