MűvészetMalom újratöltve

2012.02.16. 11:29

A jelentős Európai Uniós pénzeket felhasználó belvárosi rehabilitációs program részét képezte a MűvészetMalomot étintő 280 milliós beruházás is, aminek eredményeként az épület új szárnynyal bővült, valamint felújításra került az utcai front és az udvari rész is. A munkálatok a működésre vonatkozó átfogó koncepció nélkül kezdődtek el.
A Platform tömeges demonstrációkat szervezve vonult be a városházára és tiltakozott a kialakult áldatlan helyzet kapcsán.
E szóban és írásban megfogalmazott tiltakozásoknak jelentős szerepe volt abban, hogy végül is MűvészetMalom ügyben a helyi művésztársadalom számára is vállalható, a jelen lehetőségek mellett a leginkább elfogadható megoldás született.
A MűvészetMalom 2012-től öt évre a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának (PMMI) a kezelésébe került. Az önkormányzat az épület éves fenntartási költségeit állja, míg a többi kiadás az elkövetkező öt évben PMMI-t terheli. Ez idő alatt a PMMI felelős a MűvészetMalom szakmai programjának kialakításáért illetve lebonyolításáért. Az önkormányzat szerződésében kötelezte a PMMI-t, hogy a MűvészeMalom éves programtervét véleményeztetnie kell a Szentendre Művészetéért Alapítvánnyal és a Szentendrei Alkotóművészeti Platformmal is.
Részlet a MűvészetMalom idei évi programjával kapcsolatos Platform vezetősége által megfogalmazott állásfoglalásból:
"A Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága által készített kiállítási terv a MűvészetMalom működésének eddigi, több mint egy évtizedes történetéhez illeszkedik, annak minden alapvetéséhez hű marad, ezzel egyidejűleg a korábbi problémákat görgeti tovább. A tervezet erénye, hogy egyes korábbi elképzelésekkel szemben továbbra is a képzőművészet helyszíneként értelmezi a MűvészetMalmot, illetve hangsúlyos helyet ad a szentendrei művészet képviselőinek. A pozitívumok közé sorolható még, hogy a program – megfelelő előkészítéssel, állami-, illetve másodsorban magánforrásokból – finanszírozhatónak tűnik. A problémák közül mindenekelőtt az ötlettelenség emelhető ki..." (az állásfoglalás teljes szövege a továbbiakban olvasható)

A bejegyzés trackback címe:

https://szamp.blog.hu/api/trackback/id/tr904118828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása