Szoboráthelyezések Igen-Nem

2011.07.24. 18:58

A Képviselő-testület a 226/2011. (V.12.) Kt. sz. határozatában „Szentendre szobrai elhelyezésének vizsgálata és lakossági véleményezése támogatásáról és ennek előkészítésére” ad hoc bizottság felállításáról döntött.
A bizottság ülésére Páljános Ervin készített gondolatébresztőt „Szoboráthelyezések” címmel. A Szentendrei Alkotóművészeti Platform vezetősége négy alkalommal szélesebb körben beszélgetést szervezett a témában, amelynek meghívottjai voltak többekközt Deim Pál, Aknay János, Török Katalin és Páljános Ervin is. A helyenként indulatoktól sem mentes, de az alapvetően szakmai vita során sok kérdés tisztázódott. Például, hogy nincs egy használható szoborkatasztere a városnak, (időközben tudomásunkra jutott, hogy dr. Dietz Ferenc polgármester édesapja éppen most állít össze egy ilyen gyűjteményt.),  hogy a szobrok elmozdítása előtt egyeztetni kell a szobrok jogtulajdonosaival, hogy a szobrok „láthatóságát” sok esetben a kertészetileg elhanyagolt környezet akadályozza, hogy a szoborkérdés rendezése alapvetően nem ad-hoc megoldásokat kíván, hogy el kell dönteni milyen jövőképet akar Szentendre, ha pedig van jövőkép, akkor ebbe illeszthető a város köztereit, szobrait is magába foglaló koncepció mentén lehet és érdemes további szobrokat állítani és a meglévőket mozgatni. Az alábbi linkekben megtalálható. Páljános Ervin „Szoboráthelyezések” címet viselő vitaindító dokumentuma.
A Szentendre Alkotóművészeti Platformnak a szakmai egyeztetések utáni állásfoglalása az ügyben, amelyet eljutat a Szobor Ad-hoc Bizottságnak valamint az Oktatási és Kulturális Bizottság részére.

szamp.blog.hu/media/file/szoborathelyezes.pdf

szamp.blog.hu/media/file/SZOBOR A SZENTENDREI ALKOTÓMŰVÉSZETI PLATFORM ÁLLÁSFOGLALÁSA

A bejegyzés trackback címe:

https://szamp.blog.hu/api/trackback/id/tr833094272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása