Pályázat: Public Art

2011.09.29. 16:05

Két éves tortúra (az ügy részletei alább „Provinciális progresszió, avagy az Ártépítéstől a  reciklált molinóig” - című írásban olvasható) fejeződött be a TDM által meghirdetett Public Art pályázat kiírásával. A Szentendrei Alkotóművészeti Platform részéről Vincze Ottó (képzőművész VLS), Leposa Zsóka (művészettörténész MNG) és Szondy Andrea (kulturális szakember) több körben véleményezte és szakmailag korrigálta a kiírástervezeteket, javaslataik nagyrészt beépítésre is kerültek, miközben volt olyan is, mint például a rövid határidőkkel kapcsolatban megfogalmazott aggályaik, amiket a kiíró végül is nem vett figyelembe.

Megállapíthatjuk, hogy bár az eredeti cél, a feltúrt városrész „humanizálása”, „vonzóvá” tétele ideiglenes kortárs művekkel az építkezés lecsengésével okafogyottá vált, e pályázat megjelenése még sem hiába való, hiszen mindez egy két éves „hullámvölgyekkel” teli tanulási folyamatnak a végső stációja, amelynek tanulságai reményeink szerint a közeljövőben inkább erősítik, mint csökkentik a bizalmat a művészeti szakma és az önkormányzati szereplők között.  

Pályázat itt letölthető

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamp.blog.hu/api/trackback/id/tr373265335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása