Egy Malomban őrölünk

2011.07.24. 18:53

 

 

A MűvészetMalom eddigi története a rossz döntések sorozatának története intézménypolitikai szempontból. Az önkormányzat tavaly a jobb pályázati feltételek miatt a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft.-t, melynek a MűvészetMalom is része, előadó-művészeti intézményként regisztráltatta. A szentendrei művészek teljes megdöbbenéssel fogadták a hírt, melyről csak utólag értesültek. Művészek, művészettörténészek egy ideje szeretnék elérni, hogy a MűvészetMalom önálló szakmai vezetést kapjon. Farkas Ádám szobrászművésszel a Szentendre Művészetéért Alapítvány elnökével Farkas Viola készített interjút, amelyet a Szentendre és Vidéke nem közölhetett le, így a cikk a kortárs képzőművészeti folyóirat internetes oldalán az Exindexen jelent meg, s amely most a SZAPM blogján is teljes terjedelemben olvasható.

szamp.blog.hu/media/file/2011_ 07_ FarkasÁdám interjú Farkas Viola doc.doc

A bejegyzés trackback címe:

https://szamp.blog.hu/api/trackback/id/tr723094244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balobalobalo 2011.07.27. 11:07:53

Hát, én fájóan hiányolom a Malom koncepciójára rákérdező válaszból, hogy nem elég, ha a XXI. században van egy múzeumunk, aminek az egyik szárnya kortárs képzőművélszettel is foglalkozik.

Tetszik-nem tetszik, ezen túllépett a világ, túlléptek a látogatók, érdeklődők is, de túllépett a szakma egy része is. Egy ilyen intézménynek kulturális központnak kell lennie, kávézóval, művészbolttal, gyerekprogramokkal, beavató programokkal és határterületeket is felvállaló programokkal. Ide tartozik, hogy egy ilyen intézményben igenis helye van kortárs koncertnek (könnyűzenének is!), kortárs színháznak, táncnak, operának is. Tudom, hogy a művészeknek ez fáj, de a kutyát sem fogja érdekelni a helyi festészet állandó kiállítása és a havi rendszerességgel nyitott kortárs képzőművészeti kiállítások. Ha pedig nincs látogató, joggal lehet azt mondani, hogy a napi 50-100 látogatóhoz képest egy kicsit sokba kerül az intézmény.

balobalobalo 2011.07.27. 11:11:04

Ahh, még valami. Elképesztő naivitás bármit is várni Szőtstől. Sajnálom, de nekik (kormány, minisztérium) sincs pénzük, de ezt nyilván nem fogják bevallani, így hát mindenre bólogatnak és hümmögnek.
süti beállítások módosítása