Zöldbe vágó

2012.02.16. 11:25

A szentendrei Képviselő-testület 2011-ben tárgyalta a zöldfelületek kialakításáról szóló előterjesztést. A testület határozatot hozott arról, hogy a hivatal a Szentendre és Vidéke hasábjain közzé teszik lakossági véleményeztetésre azt a táblázatot, amelyben összeállításra került az érintett zöldfelületekkel kapcsolatos információk.
A Szentendrei Alkotóművészeti Platform (Platform) 2011. közepén kapott felkérést arra, hogy a témában szakmai állásfoglalást tegyen. A Platform részéről Dajka Péter építész vállalta a szakmai anyag összeállítását.


"Dicséretes törekvés a városvezetők részéről, hogy olyan területre vonatkozó koncepció kidolgozását tűzték ki célul, mely összetettsége révén mindig is kicsit mostohagyereknek számított. Az is nyilvánvaló és helyes törekvés, hogy az adott területek jobbá tételéhez a lakosságtól kérnek javaslatokat. Sajnos azonban azt kell mondanunk, hogy jelen előterjesztés olyan, mint egy beszorított katonai csapat kétségbeesett visszatámadása: előre meghatározott cél nélkül azt üti, amit ér. Jelen állapot szerint félő, hogy szakmai szűrő alkalmazása nélkül költenek el jelentős összeget és csak a kivitelezés után derül ki, hogy lehetett volna sokkal jobb is. " (Idézet a Paltform által adott szakmai anyagból)
( az előterjesztés teljes szövege, valamint a Platform szakmai véleménye itt érhető el)

szamp.blog.hu/media/file/Zöldfelület koncepció - előtejesztés doc.pdf

szamp.blog.hu/media/file/SZAMP- zöldfelületi koncepció véleményezése.pdf

A bejegyzés trackback címe:

https://szamp.blog.hu/api/trackback/id/tr874118815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása